Toggle Navigation

 

Paradajz supa sa prazilukom

Odlična za svako doba godine, zimi da ugreje, leti da osveži-a može se jesti i hladna.

Priprema

Praziluk sitno iseći u blenderu i pržiti na malo maslinovog ulja uz postepeno dolivanje vode. Kad praziluk požuti, dodati sitno iseckan beli luk. Pomešati paradajz sok i vodu i nasuti preko luka. Posoliti, pobiberiti, mešati povremeno dok ne provri. Dodati celer isečen na kockice, kukuruz i kašičicu šećera. Kuvati 15-tak minuta. Posuti seckanim listovima bosiljka.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ivankaci

Sastojci

    • 1 veci praziluk
    • 200 g kukuruza šećerca
    • 1 l paradajz soka i 1/2 l vode
    • so
    • biber
    • maslinovo ulje
    • šećer
    • bosiljak