Toggle Navigation

 

Pašteta pileća

Dobra kopija originala

Plativoo
Priprema

Za pripremu Vam je potreban manji dublji pleh. Pileću džigericu oprati i poređati u pleh. Očišćeni beli luk iseći na krupnije komade i staviti preko džigerice. Dodati cele čenove belog luka i šampinjone sečene na četvrtine. Na kraju slaninu iseći na krupnije komade i dodati u pleh. Malo posoliti i poboberiti. Prekriti alu folijom i peći pola sata na 220 *C. Nakon tog vremena, skinuti alu foliju i ostaviti desetak minuta na najjačoj temperaturi da se zapeče. Pečene sastojke samo malo prohladiti i odmah staviti u blender. Mutiti dok sve svi sastojci ne pretvore u finu kašu. Na kraju dodati margarin za mazanje i još par minuta mutiti dok se smesa ne sjedini. Ovo je trenutak kada možete probati paštetu i proceniti da li treba dodati još malo soli ili je baš kako treba. Paštetu iz blendera izručiti u čistu, suvu posudu sa hermetičkim poklopcem i staviti u frižider sat vremena pre služenja, kako bi se malo stegla. Ukoliko spremite više paštete nego što vam je dovoljno za 3-4 dana (ako stoji duže od toga, postoji mogućnost da se pašteta pokvari), višak možete zamrznuti…

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

milica rakic

Sastojci

    • 400 g pileće džigerice bez srca
    • 80 g mesnate slanine
    • 1 velika glavica crnog luka
    • 4 cena belog luka
    • 4 veca šampinjona
    • malo bibera
    • so
    • 150 g margarina za mazanje