Toggle Navigation

 

Pljeskavice od leblebija

Odličnog su ukusa!

Priprema

Potopite leblebije u vodu i ostavite ih najmanje osam sati da omekšaju. Leblebije dobro ocedite i sameljite u seckalici. Crni i beli luk sitno iseckajte. U odgovarajućoj posudi pomešajte leblebije, crni i beli luk, peršun, kim, so i začin. Sastojke dobro izmešajte pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Smesu sipajte u plastičnu posudu sa poklopcem i ostavite u frižideru 2-3 sata. Rukom oblikujte pljeskavice debljine 1 cm, poređajte ih u podmazan pleh i pecite na 220 stepeni. Dok se pljeskavice peku, pomešajte jogurt, pavlaku, majonez i kiseli krastavac, promešajte i napravite sos. Pljeskavice prelijte sosom i služite tople.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

dacamaki

Sastojci

    • 300 g leblebija
    • 1 glavica crnog luka
    • 4 kašike seckanog peršuna
    • 4 cena belog luka
    • 1 kašicica kima u zrnu
    • 4 kašike brašna
    • 1 kašicica praška za pecivo
    • 1 kašicica zacina
    • so
    • 200 ml jogurta
    • 2 kašike kisele pavlake
    • 2 kašike majoneza
Ključne reči:
leblebije crni luk beli luk kim