Toggle Navigation

 

Francuz

Kada se kod nas kaže francuski hleb, zapravo se misli na baget. Reč baguette znači mali prut. Francuski hleb ima dužinu od 60 cm i specifičan ukus koji se postiže posebnom metodom mešenja i dužim „odležavanjem“ testa.

Priprema

Paradajz i šunku sitno iseći, staviti u činiju, narendati jaja, dodati majonez, senf, biber i so, a zatim lagano promešati smesu.

Francuski hleb izdubiti, odnosno odstraniti sredinu i napuniti smesom.

Sendvič servirati na tanjir i poslužiti uz čašu jogurta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 425 g

Energetska vrednost porcije - 485 kcal

Natrijum - 1600 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 140 mg

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 60 g

Ugljeni hidrati (%) - 50 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 212.5 g

Energetska vrednost porcije - 242.5 kcal

Natrijum - 800 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 70 mg

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 francuski hleb
    • 200 g praške šunke
    • 200 g paradajza
    • 2 barena jaja
    • 80 g majoneza
    • 20 g senfa
    • biber
    • so,
    • 800 ml jogurta od obranog mleka
Ključne reči:
baget šunka majonez senf paradajz