Toggle Navigation

 

Paprike punjene sirom

Sitni sir od obranog kravljeg mleka često se naziva i „švapski“ sir. Blagog je ukusa i mirisa, ima malu energetsku vrednost i mali sadržaj masti, pa se može svakodnevno koristiti u ishrani. Može se poslužiti kao namaz, sa dodatkom različitog povrća, začinskih biljaka i malih količina mesa.

Priprema

Prašku šunku iseći na kocke i pomešati sa sitnim sirom.

U smesu dodati rendana jaja, peršun, posoliti i dobro promešati.

Paprike izdubiti, napuniti pripremljenom smesom i ostaviti da odstoje u frižideru oko 30 minuta.

Punjene paprike iseći na krugove, ređati na kriške hleba i servirati na tanjir.

Paradajz iseći na kolutove, staviti pored sendviča i sve posuti bosiljkom.

Poslužiti uz čašu jogurta od obranog mleka.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 550 g

Energetska vrednost porcije - 585 kcal

Natrijum - 1580 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 143 mg

Belančevine - 40 g

Belančevine (%) - 27 %

Ugljeni hidrati - 83 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Vlakna - 14 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 275 g

Energetska vrednost porcije - 292.5 kcal

Natrijum - 790 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 8.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 71.5 mg

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Ugljeni hidrati - 41.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 7 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

55 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 sveže crvene paprike
    • 200 g švapskog sira
    • 200 g praške šunke
    • 2 kuvana jaja
    • peršunov list
    • so
    • bosiljak
    • 300 g paradajza
    • 400 g integralnog hleba
    • 800 ml jogurta od obranog mleka - napitak