Na zagrejanom maslinovom ulju kratko propržiti sitno iseckanu pršutu, dodati čeri paradajz i masline, preliti sokom od limuna i blago ukuvati sos.
Badem kratko propržiti u suvom tiganju.
Bavete servirati na tanjir, posuti bademom, dodati listove bosiljka i na žilijen isečenu limetu, pobiberiti i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 310 g
Energetska vrednost porcije - 610 kcal
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 17 mg
Ugljeni hidrati - 83 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Natrijum - 848 mg
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 155 g
Energetska vrednost porcije - 305 kcal
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 8.5 mg
Ugljeni hidrati - 41.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Natrijum - 424 mg
Vlakna - 3.5 g