Toggle Navigation

 

Bavete sa pršutom i maslinama

Poreklom iz Đenove, bavete su balik špagetama, samo što su ravne, a ne okrugle.

Plativoo
Priprema

Na zagrejanom maslinovom ulju kratko propržiti sitno iseckanu pršutu, dodati čeri paradajz i masline, preliti sokom od limuna i blago ukuvati sos.

Badem kratko propržiti u suvom tiganju.

Bavete servirati na tanjir, posuti bademom, dodati listove bosiljka i na žilijen isečenu limetu, pobiberiti i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 310 g

Energetska vrednost porcije - 610 kcal

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 17 mg

Ugljeni hidrati - 83 g

Ugljeni hidrati (%) - 53 %

Natrijum - 848 mg

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 155 g

Energetska vrednost porcije - 305 kcal

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 8.5 mg

Ugljeni hidrati - 41.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %

Natrijum - 424 mg

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g barene testenine
    • 150 g pršute
    • 300 g čeri paradajza
    • 160 g zelenih i crnih maslina
    • 1 limeta
    • 30 g badema
    • bosiljak
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 1 limun
    • biber