Toggle Navigation

 

File sa spanaćem i čeri paradajzom

Mornar Popaj, čuveni lik iz crtanih filmova, imao je toliko pozitivan uticaj na potrošnju spanaća da su mu u jednom gradu u Teksasu, poznatom po odgajivačima spanaća, podigli spomenik.

Plativoo
Priprema

Svinjski file iseći uzdužno na polovine, začiniti i ispeći na zagrejanom ulju.

Na zagrejanom maslinovom ulju kratko zapržiti spanać, dodati iseckan beli luk i čeri paradajz isečen na četvrtine.

Promešati, začiniti, a zatim dodati mocarelu isečenu na kockice. Kuvati dok se sir ne rastopi.

Servirati filee uz prilog od spanaća sa čerijem i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 275 g

Energetska vrednost porcije - 360 kcal

Belančevine - 41 g

Belančevine (%) - 46 %

Masti - 20 g

Masti (%) - 51 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 98 mg

Ugljeni hidrati - 3 g

Ugljeni hidrati (%) - 3 %

Natrijum - 453 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 137.5 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Belančevine - 20.5 g

Belančevine (%) - 23 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 25.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 49 mg

Ugljeni hidrati - 1.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 1.5 %

Natrijum - 226.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskog filea
    • 200 g spanaća
    • 150 g čeri paradajza
    • 100 g mocarele
    • 2 kašike ulja
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • so,
    • biber
    • 1 čen belog luka