Toggle Navigation

 

Kobasice sa čeri paradajzom

Čeri paradajz je minijaturni paradajz, prečnika oko 2 cm. Koristi se u pripremi jela i salata, a zbog svog atraktivnog izgleda i za dekoraciju hrane.

Plativoo
Priprema

Kobasice spiralno uviti i kroz njih provući štapić kako se prilikom pečenja ne bi ispravila.

Nakon toga ih ispeći u zagrejanom gril tiganju.

U drugom tiganju zagrejati ulje, dodati čeri paradajz, sitno seckan i propasiran beli luk, mentu, so i biber.

Poklopiti tiganj i dinstati 10-ak minuta.

Na tanjir servirati kobasice uz povrće.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 290 g

Energetska vrednost porcije - 570 kcal

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 51 g

Masti (%) - 80 %

Zasićene masti - 14 g

Holesterol - 108 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 3 %

Natrijum - 1184 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 145 g

Energetska vrednost porcije - 285 kcal

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Masti - 25.5 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 54 mg

Ugljeni hidrati - 2.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 1.5 %

Natrijum - 592 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Sastojci

    • 600 g svežih kobasica
    • 3 kašike ulja
    • 2 čena belog luka
    • 500 g čeri paradajza
    • sveža menta
    • so,
    • biber
    • čili sos