Toggle Navigation

 

Krmenadle sa kupusom

Puter ili maslac je mlečni proizvod sa najmanje 80 posto mlečne masti. Poznat hiljadama godina, puter je potpuno prirodna hrana koja sadrži esencijalne masne kiseline, vitamine i minerale. Pri visokim temperaturama ne menja svoja svojstva.

Priprema

Krmenadle izlupati tučkom za meso, posoliti, pobiberiti, posuti tucanom paprikom, premazati uljem i ostaviti da odstoji 45 minuta.

Na preostalom ulju dinstati iseckan crni luk, dodati isečenu šargarepu i slaninu.

Malo prodinstati, dodati kupus isečen na komade, posoliti i dodati lovorov list.

Kuvati 40-ak minuta, dodati paradajz pelat i paradajz pire, crvenu mlevenu papriku i sitno iseckan beli luk.

U gril tiganju na preostalom ulju ispeći krmenadle.

Na tanjir servirati kupus sa krmenadlom i poslužiti uz krišku raženog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 390 g

Energetska vrednost porcije - 700 kcal

Belančevine - 34 g

Belančevine (%) - 19 %

Masti - 58 g

Masti (%) - 72 %

Zasićene masti - 17 g

Holesterol - 125 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Natrijum - 858 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 195 g

Energetska vrednost porcije - 350 kcal

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Masti - 29 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 8.5 g

Holesterol - 62.5 mg

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %

Natrijum - 429 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskih krmenadli
    • so,
    • biber
    • crvena tucana paprika
    • 5 kašika ulja
    • 20 g putera
    • 100 g dimljene slanine
    • 150 g crnog luka
    • 150 g šargarepe
    • 500 g kupusa
    • 40 g paradajz pirea
    • lovorov list