Toggle Navigation

 

Pileći bubci u sosu od rena i senfa

Ren je već vekovima cenjen i u kulinarstvu i u medicini. Nekada se koristio kao afrodizijak, ali i lek za reumatizam.

Plativoo
Priprema

Iseći celer, krompir i šargarepu, staviti u šerpu, dodati pileće bubce, lovor list, peršun, preliti vodom, posoliti, pobiberiti i kuvati pola sata.

Povrće i bubce izvaditi iz šerpe i procediti, a u supi u kojoj se povrće kuvalo kratko obariti brokoli.

Rastopiti puter, dodati ulje, zagrejati i dodati brašno. Upržiti, dodati senf i ren, promešati i preliti supom. Kuvati sos dok se ne zgusne.

Servirati pileće bubce, brokoli i povrće na tanjir. preliti sosom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 520 g

Energetska vrednost porcije - 530 kcal

Belančevine - 70 g

Belančevine (%) - 45 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 1294 mg

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Natrijum - 586 mg

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 260 g

Energetska vrednost porcije - 265 kcal

Belančevine - 35 g

Belančevine (%) - 22.5 %

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 647 mg

Ugljeni hidrati - 17.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Natrijum - 293 mg

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g krompira
    • 300 g šargarepe
    • 300 g celera
    • 400 g brokolija
    • lovorov list
    • so,
    • biber
    • 15 g putera
    • 1 kašika ulja
    • 1 kašika brašna
    • 1 kašika dižon senfa
    • 1 kašika rena
    • peršunov list
    • 1500 g pilećih bubaca