Iseći celer, krompir i šargarepu, staviti u šerpu, dodati pileće bubce, lovor list, peršun, preliti vodom, posoliti, pobiberiti i kuvati pola sata.
Povrće i bubce izvaditi iz šerpe i procediti, a u supi u kojoj se povrće kuvalo kratko obariti brokoli.
Rastopiti puter, dodati ulje, zagrejati i dodati brašno. Upržiti, dodati senf i ren, promešati i preliti supom. Kuvati sos dok se ne zgusne.
Servirati pileće bubce, brokoli i povrće na tanjir. preliti sosom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 520 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Belančevine - 70 g
Belančevine (%) - 45 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 1294 mg
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Natrijum - 586 mg
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 22.5 %
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 647 mg
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Natrijum - 293 mg
Vlakna - 4.5 g