Toggle Navigation

 

Ramerino orada sa gril povrćem

Po predanju je orada bila sveta riba boginje Afrodite. Jedna od najtraženijih riba na Italijanskim pijacama je orada i oni je zovu “orata”, što u prevodu znači zlatna. Zbog bogatog ukusa i malog broja kostiju orada je veoma cenjena riba.

Plativoo
Priprema

Oradu filetirati, začiniti i ispeći na delu ulja.

Povrće iseći na kolutove i izgrilovati na preostalom ulju.

Servirati filete orade sa povrćem, ruzmarinom i kriškama limete.

Poslužiti uz crni hleb.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 560 kcal

Belančevine - 45 g

Belančevine (%) - 34 %

Masti - 27 g

Masti (%) - 45 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 120 mg

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Natrijum - 580 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 280 kcal

Belančevine - 22.5 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 13.5 g

Masti (%) - 22.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 60 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %

Natrijum - 290 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 orade
    • 1 veza mladog luka
    • 150 g tikvica
    • 200 g paradajza
    • 200 g crvenog luka
    • ruzmarin
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • so,
    • biber
    • 1 limeta
    • 200 g crnog hleba