Džigericu iseći na manje komade, a crni luk na rebarca.
Na delu putera i ulja ispeći džigericu, posoliti i pobiberiti. Pred kraj pečenja dodati i listiće belog luka i peći dok intenzivno ne zamiriše, a zatim preliti belim vinom i ukuvati dok tečnost ne ispari.
Na preostalom ulju i puteru izdinstati crni luk, dodati iseckane šampinjone, posoliti i pobiberiti.
Na kraju u šampinjone dodati iscepkane listiće svežeg bosiljka i promeašti.
Servirati džigericu sa šampinjonima i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 45 %
Masti - 17 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 608 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Natrijum - 354 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 22.5 %
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 304 mg
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %
Natrijum - 177 mg
Vlakna - 1 g