Toggle Navigation

 

Tortelini sa crvenom paprikom i piletinom

Poreklom iz Bolonje i Modene, prvi tortelini nastali su krajem 16. veka.

Priprema

Pileće meso iseckati na kockice i propržiti na maslinovom ulju. Dodati sitno iseckan beli luk i propržiti ga nekoliko minuta, pa onda dodati sitno iseckanu papriku baburu.

Peći oko 5 minuta, da paprika ostane al dente, a zatim dodati marinirane šampinjone.

U jelo sipati pavlaku za kuvanje i kuvati dok ne proključa.

Posoliti, pobiberiti i na kraju dodati barene torteline.

Promešati, kuvati 2-3 minuta i servirati.

Gotovo jelo posuti parmezanom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 880 kcal

Belančevine - 52 g

Belančevine (%) - 24 %

Masti - 21 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 81 mg

Ugljeni hidrati - 120 g

Ugljeni hidrati (%) - 55 %

Natrijum - 644 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 40.5 mg

Ugljeni hidrati - 60 g

Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %

Natrijum - 322 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g tortelina
    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 1 čen belog luka
    • 150 g crvene paprike babure
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 200 g mariniranih šampinjona
    • 40 g parmezana
    • so,
    • biber
    • 250 ml pavlake za kuvanje