Toggle Navigation

 

Proja sa mladim lukom

Idealan doručak - i ukusno i zdravo.

Priprema

Mladi luk sitno iseckati i kratko propržiti na ulju.

Umutiti jaja, dodati luk i sve preostale sastojke, promešati i razliti u tepsiju premazanu uljem.

Proju peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumeni.

Iseći na kocke i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 139 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 57 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 33 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 35 %

Natrijum - 63 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 69.5 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 28.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 16.5 mg

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %

Natrijum - 31.5 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 3 veze mladog luka
    • 400 g palente
    • 400 g kukurznog brašna
    • 200 ml ulja
    • so,
    • 100 g kajmaka
    • 100 g mladog sira
    • 4 jajeta
    • 1 l mineralne gazirane vode