Toggle Navigation

 

Ukrajinske pogačice sa čvarcima

Kim se smatra toliko bezbednim da se dodaje i u jela namenjena deci, da bi olakšao varenje.

Plativoo
Priprema

Čvarke usitniti u blenderu i staviti u dublju posudu.

Dodati jaja, so, biber, obe vrste brašna i kiselu pavlaku i umesiti testo. Testo ostaviti u frižideru sat vremena.

Razvući testo oklagijom na list debljine 1,5 cm i okruglom modlom vaditi pogačice.

Premazati umućenim jajetom, posuti kimom i peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 61 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 35 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Natrijum - 30 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 65 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 30.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 17.5 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %

Natrijum - 15 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g čvaraka
    • 2 jajeta
    • 1 kašičica soli
    • 1 kašičica bibera
    • 140 g pšeničnog mekog brašna
    • 140 g pšeničnog oštrog brašna
    • 1 kesica prašak za pecivo
    • 1 kašika kisele pavlake
    • 2 kašike kima
    • 1 za premaz jaje