Toggle Navigation

 

Napitak od jagoda i voća

Jagode su odličan izvor folne kiseline, vitamina C, a sadrže i fenole koji uz antioksidanse smanjuju rizik od karcinoma i srčanih bolesti. Uz to, jagode su dobar izvor dijetnih vlakana, koja deluju blagotvorno na organe za varenje, snižavaju nivo šećera i holesterola u krvi.

Priprema

U blender staviti jagode i izmiksati.

Sipati sokove, malo cimeta, promešati i razliti sok u čaše.

Dodati kockice leda i poslužiti. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Natrijum - 5 mg

Masti (%) - 2 %

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 93 %

Vlakna - 3 g

Masti - 0 g

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Natrijum - 2.5 mg

Masti (%) - 1 %

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Ugljeni hidrati - 12.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 46.5 %

Vlakna - 1.5 g

Masti - 0 g

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 ml soka od pomorandže
    • 250 g jagoda
    • cimet
    • 375 ml soka od kajsija
    • kocke leda
Ključne reči:
jagode sok od pomorandže cimet