Toggle Navigation

 

Graham krekeri

Kikiriki puter se pravi mešanjem mlevenog kikirikija i biljnog putera. Da bi se ublažio jak ukus puter od kikirikija se može mazati na hleb, krekere, stavljati u sosove, kolače, kremove...

Priprema

U činiji sjediniti margarin, kikiriki puter i prah šećer.

Dodati izmrvljen integralni keks, dobro umesiti smesu i ostaviti u frižider da se stegne.

Praviti od mase krekere i ređati na tacnu.

Ukrasiti i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 1 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Natrijum - 208 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 75 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0.5 mg

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Natrijum - 104 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g integralnog keksa
    • 120 g putera od kikirikija
    • 200 g šećera u prahu
    • 150 g margarina