Toggle Navigation

 

Slatko kiseli krem od višanja

S obzirom na malu količinu masti u poslastici, pogodna je za ishranu osoba koje iz zdravstvenih razloga moraju da ograniče unos masti. Birajte sastojke od kojih ćete napraviti ovu poslasticu! Obrani jogurt, nemasni sir i zaslađivač su inteligentne zamene za namirnice koje se uobičajeno koriste. 

Plativoo
Priprema

Višnje izgnječiti sa viljuškom ili izmiksati u blenderu.

Zatim dodati šećer u prahu, sir i sve dobro izmešati.

Uliti jogurt i lagano sve sjediniti. Na dno čaše sipati malo topinga i krem rasporediti u 4 čaše.

Na vrh staviti po jednu lepu višnju i preliti topingom.

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 50 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 73 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 25 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 4 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 2.5 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 36.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g višanja bez koštica
    • 400 ml nemasnog jogurta
    • 200 g švapskog sira (sitan sir)
    • 90 g šećera u prahu
    • 100 ml voćnog topinga
Ključne reči:
višnja krem jogurt sitan sir