Toggle Navigation

 

Biftek salata

Najveća količina vitamina C u paradajzu nalazi se u želatinoznoj masi oko semenki.

Priprema

Biftek i piletinu iseckati, začiniti i izgrilovati.

Povrće iseći i staviti u dublju posudu. Začiniti, preliti balzamikom i promešati.

Servirati salatu na tanjir uz grilovano meso i poslužiti kao hladno predjelo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 245 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 36 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 46 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 49 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Natrijum - 286 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 122.5 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Belančevine - 10.5 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 24.5 mg

Ugljeni hidrati - 5.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Natrijum - 143 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • zelena salata
    • 250 g paradajza
    • 200 g paprike (crvene i žute)
    • 300 g pilećeg belog mesa
    • 200 g bifteka
    • 50 g krutona
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • balzamiko sirće
    • so,
    • biber