Toggle Navigation

 

Grilovano povrće sa mirođijom

Mirođija je bogata mineralnim solima, pa je prisutna u dijetama koje iziskuju minimalnu upotrebu soli.

Priprema

Tikvice iseći na tanke šnite, kratko ih izgrilovati i staviti sa strane na papirne ubruse da se ocedi višak masnoće.

U isti tiganj dodati naseckan beli luk, čeri paradajz i iseckanu svežu mirođiju i kratko propržiti.

U činijici pomešati maslinovo ulje i balzamiko sirće.

Servirati na tanjir tikvice i začinjen čeri paradajz, pa preliti mešavinom ulja i sirćeta.

Na povrće staviti listiće parmezana i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 52 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 4 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Natrijum - 401 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 95 g

Energetska vrednost porcije - 42.5 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 2 mg

Ugljeni hidrati - 3.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Natrijum - 200.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g tikvica
    • 200 g čeri paradajza
    • balzamiko sirće
    • maslinovo ulje
    • so,
    • biber
    • 1 čen belog luka
    • parmezana u komadu
    • mirođija