Toggle Navigation

 

Hladna supa od krastavca i jogurta

Krastavac je idealna namirnica i za leto i za zimu. Ima nisku energetsku vrednost jer je sastavljen najviše od vode. Sadrži prehrambena vlakna, vitamin C, a od minerala silicijum, kalijum i magnezijum, pa se preporučuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom.

Priprema

Krastavac iseći na manje komade i staviti u blender.

Dodati jogurt, posoliti, pobiberiti, dodati suvu mentu i usitniti u homogenu masu.

Servirati hladnu supu od krastavca i jogurta u činijice, ukrasiti svežom mentom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 85 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 1 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 6 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 66 %

Natrijum - 201 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 42.5 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 3 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Natrijum - 100.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 veća krastavca
    • 375 ml jogurta
    • so,
    • menta
    • beli biber
    • sveža menta
Ključne reči:
krastavci jogurt menta beli biber