Toggle Navigation

 

Ljuto kisela čorba

Iako se najčešće koristi uz jela iz azijske kuhinje, soja sos je čest dodatak i drugim jelima, dajući im raskošan ukus. Na tržištu možete naći nekoliko vrsta koje odlikuju profinjene razlike, ali u osnovi je to vrlo jaka slatko-slano-kisela kombinacija, pa je najbolje ne preterivati.

Priprema

Na ulju prodinstati šargarepu, dodati ljutu tucanu papriku, soja sos i bujon.

Kuvati 15 minuta, dodati flekice i još malo kuvati.

Pred kraj kuvanja čorbu zgusnuti gustinom razmućenim sa malo vode i zakiseliti jabukovim sirćetom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 190 kcal

Natrijum - 963 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 7 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 69 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 95 kcal

Natrijum - 481.5 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 9 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 3.5 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 l bujona
    • 2 kašike jabukovog sirćeta
    • 2 kašike soja sosa
    • 1 kašika ljute tucane paprike
    • 1 kašika susamovog ulja
    • 200 g rendane šargarepe
    • 2 kašičice gustina
    • suve testenine