Toggle Navigation

 

Gusarski rum sos

Rum, kao glavni sastojak sosa, odredio je i ime ovog jela. Gusarski sos poslužite uz jela od ribe ili uz bareno povrće.

Priprema

Kratko prodinstati brašno na rastopljenom puteru.

Dodati začine, uliti bujon, sok od limuna i kuvati dok se ne zgune.

Umutiti žumance rumom i dodati u sos.

Lagano promešati, servirati u sosijeru i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 483 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 48 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 67 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 55 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 241.5 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 33.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 kašike brašna
    • 1 kašika putera
    • 300 ml bujona
    • 1 žumance
    • 45 ml ruma
    • muskatni oraščić
    • so
    • biber
    • soka od limuna
Ključne reči:
bujon rum sok od limuna brašno