Toggle Navigation

 

Krem čorba sa pirinčem

Nemojte preterivati sa količinom pirinča koji dodajete u čorbu, već striktno poštujte recept, jer vam se može dogoditi da upije svu količinu tečnosti pa ćete umesto čorbe dobiti varivo.

Priprema

Crni luk sitno iseckati i prodinstati na ulju.

Dodati šargarepu isečenu na kolutove i isečenu piletinu. Kratko propržiti, dodati pirinač, začine i preliti bujonom. Kuvati dok se pirinač i meso ne skuvaju.

Razmutiti gustin sa mlekom i zgusnuti čorbu.

Posuti sa iseckanim peršunovim listom i po želji zakiseliti limunovim sokom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 290 g

Energetska vrednost porcije - 350 kcal

Natrijum - 425 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 53 mg

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 29 %

Ugljeni hidrati - 39 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 4 g

Vreme pripreme - 40 min.

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 145 g

Energetska vrednost porcije - 175 kcal

Natrijum - 212.5 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 26.5 mg

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Ugljeni hidrati - 19.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Vlakna - 2 g

Vreme pripreme - 20 min.

Broj osoba

6

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 125 g pirinča
    • 1 l bujona
    • 2 šargarepe
    • 3 kašike ulja
    • 1 glavica crnog luka
    • 250 ml mleka
    • 2 kašike gustina
    • biber
    • peršunov list
    • dodatak jelu
Ključne reči:
šargarepa piletina pirinač bujon