Toggle Navigation

 

Krompir sendviči sa kulenom

Predjelo? Ma ne treba ništa drugo.

Plativoo
Priprema

Tepsiju premazati maslinovim uljem i poređati kolutove barenog krompira.

Na svaki krompir staviti po kolut kulena, paradajza i mocarele, posuti parmezanom i zapeći u rerni zagrejanoj na 200°C, oko 5 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 26 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 6 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Natrijum - 134 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 45 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 2 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 3 mg

Ugljeni hidrati - 3.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Natrijum - 67 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g paradajza
    • 400 g barenog krompira
    • 80 g kulena
    • 100 g mocarele
    • 20 g parmezana
    • 1 kašika maslinovog ulja