Toggle Navigation

 

Lisnate kiflice sa dimljenim lososom

Osnovna karakteristika lisnatog testa je lako razdvajanje međusobno povezanih slojeva pečenog testa, između kojih se nalaze slojevi masnoće. Upravo zbog tehnologije pripreme lisnatog testa ovaj obrok obiluje masnoćama i holesterolom, te se ne preporučuje osobama koje boluju od dijabetesa, povišenih vrednosti masnoća u krvi i kardiovaskularnih bolesti. 

Plativoo
Priprema
Polovinu lisnatog testa razvući u krug i iseći na 12 trouglića. Isto uraditi i sa drugom polovinom testa. U svaki trouglić staviti po komad dimljenog lososa i saviti testo u kiflicu. Premazati kiflice umućenim jajetom i ispeći u rerni zagrejanoj na 180°C, oko 20 minuta. U činijici sjediniti kiselu pavlaku, kapar i seckanu mirođiju. Servirati kiflice uz sos od mirođije
Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 215 kcal

Natrijum - 231 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 6 %

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 45 g

Ugljeni hidrati (%) - 81 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 107.5 kcal

Natrijum - 115.5 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 3 %

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 22.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 40.5 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

0

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g lisnatog testa
    • 200 g dimljenog lososa
    • 1 jaja
    • sos:
    • 100 ml kisele pavlake
    • 10 g kapra
    • mirodija