Penasto umutiti margarin i šećer.
Dodati brašno, mak, cimet, vanil-šećer, mleko i prašak za pecivo. Umesiti glatko testo, formirati 6 jufkica i ostaviti da odstoje pola sata.
Zatim ih razviti na tanji list, iseći na 4 dela i uviti kiflice. Krajeve kiflica saviti na unutra i ređati ih u tepsiju obloženu pek papirom.
Ispeći u zagrejanoj rerni na 200°C, dok ne porumene.
Servirati kiflice na tanjir i posuti po želji šećerom u prahu ili čokoladom u prahu.
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 79 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 2 g
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Porcija za odraslu osobu - 10 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Natrijum - 39.5 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 1 g
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %