Toggle Navigation

 

Namaz od ovčijeg sira

Vlašac spada u prirodne proizvode koji u sebi sadrže veliku količinu gvožđa, što je odlično u borbi protiv umora.

Priprema

Ovčiji sir izmrviti viljuškom i staviti u blender.

Dodati sitno iseckan vlašac i ruzmarin i usitniti dok se ne dobije namaz.

Hleb iseći na kriške i kratko zapeći u suvom tiganju.

Paradajz iseći na kolutove, servirati na tanjir i preliti uljem.

Preko paradajza staviti namaz od ovčijeg sira.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 490 kcal

Belančevine - 29 g

Belančevine (%) - 23 %

Masti - 31 g

Masti (%) - 58 %

Zasićene masti - 19 g

Holesterol - 79 mg

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Natrijum - 585 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 245 kcal

Belančevine - 14.5 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Masti - 15.5 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 9.5 g

Holesterol - 39.5 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %

Natrijum - 292.5 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g ovčijeg sira
    • ruzmarin
    • vlašac
    • 1 kašika ulja
    • 250 g paradajza
    • 200 g crnog hleba