Na bundevinom ulju propržiti šampinjone, prohladiti ih i staviti u blender.
Dodati kuvana jaja, senf, so i biber. Sve sastojke usitniti i napraviti namaz.
Namazom premazati kriške integralnog hleba.
Uz predjelo poslužiti i čašu jogurta.
Ulje od semena bundeve je dobijeno hladnim postupkom, te se najčešće koristi za pripremu salata. Čuvajte ga na tamnom mestu, u bocama od tamnog stakla i poštujte rok trajanja na deklaraciji.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 171 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 88 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 85.5 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 5.5 g