Toggle Navigation

 

Orah salata

Gorgonzola se tradicionalno koristi uz palentu i kao topljena preko pasti. Takođe može da se konzumira u salatama, kao i u raznim umacima i na picama.

Priprema

Salatu iskidati na listove i staviti u dublju činiju.

Pomorandže i gorgonzolu iseći na kocke i dodati u zelenu salatu.

Salatu posuti orasima i suvim grožđem i preliti maslinovim uljem.

Lagano promešati salatu i servirati na tanjir.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 240 g

Energetska vrednost porcije - 430 kcal

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 34 g

Masti (%) - 71 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 28 mg

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Natrijum - 552 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 215 kcal

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Masti - 17 g

Masti (%) - 35.5 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 14 mg

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 8 %

Natrijum - 276 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • zelena salata
    • 100 g oraha
    • 150 g gorgonzole
    • 2 pomorandže
    • 20 g suvog grožda
    • 2 kašike maslinovog ulja