Na zagrejanom maslinovom ulju kratko izdinstati crveni i beli luk, dodati paradajz pelat i ako je potrebno vodu i kuvati dok ne proključa.
Čorbu posoliti i pobiberiti, posuti sa malo šećera, dodati kukuruz i kuvati još 10-ak minuta.
U gotovu čorbu sipati deo pavlake za kuvanje i promešati.
Servirati čorbu u tanjir, dekorisati preostalom pavlakom, posuti iseckanim bosiljkom i sitnim kockicama trapista, pa je poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 123 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 82.5 kcal
Natrijum - 61.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 4.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 1.5 g