Toggle Navigation

 

Paradajz sa ruzmarinom

Ruzmarin je nekada bio korišćen za lečenje zubobolje, gihta, glavobolje, kašlja, čak i protiv ćelavosti.

Plativoo
Priprema

Meso iseći, posoliti, pobiberiti i ispeći na delu maslinovog ulja.

Beli luk sitno iseckati, propržiti na preostalom ulju, dodati paradajz, promešati i preliti sokom od paradajza.

Začiniti ruzmarinom i kratko prokuvati.

Meso servirati na tanjir uz paradajz sa ruzmarinom i bareni krompir.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 260 g

Energetska vrednost porcije - 360 kcal

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 24 %

Masti - 24 g

Masti (%) - 61 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 69 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Natrijum - 261 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 30.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 34.5 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %

Natrijum - 130.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g svinjskog karea
    • 400 g barenog krompira
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 2 čena belog luka
    • so,
    • biber
    • ruzmarin
    • 300 g paradajza
    • 200 ml soka od paradajza