Toggle Navigation

 

Punjeni paketići

Ruzmarin je jedan od osnovnih začina mediteranske kuhinje čiji se miris povezuje sa dobrom hranom ali i zdravljem. Ruzmarin sadrži supstance koje stimulišu imunološki sistem, poboljšavaju cirkulaciju i varenje hrane te deluju protiv niskog krvnog pritiska. Vrlo je uspešan u smirivanju psihičke napetosti.

Priprema

Svinjsko meso iseći, izlupati tučkom za meso, staviti list praške šunke, malo trapista, uviti i pričvrstiti grančicom ruzmarina. Peći u gril tiganju na maslinovom ulju. Tikvice iseći na kolutove i sa čeri paradajzom grilovati u istoj posudi. Jelo servirati na tanjir, posuti sitno seckanim peršunovim listom i poslužiti uz raženi hleb.
Obrok sa povećanim sadržajem masti i belančevina. Sadržaj masti u obroku možete smanjiti ukoliko pripremljeno meso ispečete na roštilju ili u posuđu namenjenom za pečenje bez masnoća.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 415 g

Energetska vrednost porcije - 520 kcal

Natrijum - 1170 mg

Masti - 24 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 93 mg

Belančevine - 40 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 38 g

Ugljeni hidrati (%) - 29 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 207.5 g

Energetska vrednost porcije - 260 kcal

Natrijum - 585 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 46.5 mg

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g svinjskog karea
    • 100 g praške šunke
    • 100 g trapista
    • ruzmarin
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 300 g čeri paradajza
    • 300 g tikvica
    • peršunov list
    • 300 g raženog hleba