Toggle Navigation

 

Pečeni mocarela sendviči

Kada kupujete paradajz pelat, obratite pažnju na izgled limenke. Limenka mora biti neoštećena, bez tragova korozije i sa spoljašnje, a posebno sa unutrašnje strane. Paradajz ima visok sadržaj kiseline i može u kontaktu sa metalom izazvati koroziju i posledičnu migraciju olova iz ambalaže u namirnicu. 

Plativoo
Priprema

Tost ispeći u gril tiganju. Mocarelu iseći na kolute.

U činijici sjedinti pelat, seckan beli luk, začine i ulje.

Premazati parče tosta dresingom, staviti mocarelu, preklopiti drugim parčetom i staviti u rernu da se kratko zapeku na 220*C. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Natrijum - 586 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 39 %

Zasićene masti - 1 g

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Natrijum - 293 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 19.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Belančevine - 7.5 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 12.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Vlakna - 5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 g mocarele
    • 1 cen belog luka
    • so
    • biber
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 8 parčadi tosta
    • 300 g pelata od paradajza
    • 1 veza svež origano