Toggle Navigation

 

Sendviči sa pikantnim kremom

Kako se kulen u ovom obroku ne koristi kao osnovna namirnica, već kao dodatak specifičnog ukusa, ukupan sadržaj masti u obroku je mali. Može biti namenjen za ishranu zdravih, fizički aktivnih osoba, ali i gojaznih, osoba obolelih od šećerne bolesti i onih sa povišenim vrednostima masnoća u krvi.  

Priprema

U odgovarajućoj posudi sjediniti sir i ajvar.

Dodati sitno sečen kulen.

Kriške crnog hleba namazati kremom i dekorisati krastavcima.

Služiti uz sok od ceđene pomorandže. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 450 g

Energetska vrednost porcije - 450 kcal

Natrijum - 1200 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 21 mg

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 24 %

Ugljeni hidrati - 68 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 225 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Natrijum - 600 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 10 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 10.5 mg

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g crnog hleba
    • 400 g sitnog sira
    • 50 g ajvara
    • 100 g kulena
    • 100 g svežeg krastavca
    • 800 ml soka od pomorandže