Toggle Navigation

 

Korpice punjene pikantnim kremom

Brza i interesantna kombinacija za doručak.

Priprema

Sir izmešati viljuškom, dodati sitno sečenu prašku šunku, vlašac, ajvar i začine.

Ovom smesom napuniti korpice i dekorisati listićima pršute, peršunom i čeri paradajzom.

Uz doručak poslužiti sok od pomorandže.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 585 kcal

Natrijum - 1400 mg

Masti - 220 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 62 mg

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 71 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 292.5 kcal

Natrijum - 700 mg

Masti - 110 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 31 mg

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Ugljeni hidrati - 35.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 20 slanih korpica od testa
    • 300 g sira od obranog mleka
    • 200 g praške šunke
    • vlašac
    • 30 g ajvara
    • so
    • biber
    • 100 g pršute