Toggle Navigation

 

Piletina kaprese

Najpoznatija verzija recepta za pesto sos glasi da u blenderu izmiksate dve šolje svežeg bosiljka, pola šolje ribanog parmezana, pola šolje maslinovog ulja, trećinu šolje pinjola (ili oraha,badema), 3 sitno iseckana čena belog luka, so i biber po ukusu. Količinu koju nećete odmah upotrebiti možete zamrznuti u plastičnoj činiji.

Priprema

Piletinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i kratko zapeći sa obe strane na maslinovom ulju. Staviti meso u tepsiju, preko njega poređati kolutove paradajza i mocarele i zapeći u rerni zagrejanoj na 250*C oko 10 minuta. Servirati piletinu na bareni pirinač, preliti pesto sosom i redukovanim balzamikom i poslužiti. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 240 g

Energetska vrednost porcije - 285 kcal

Natrijum - 450 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 58 mg

Belančevine - 32 g

Belančevine (%) - 46 %

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 142.5 kcal

Natrijum - 225 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 29 mg

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 10.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g piletine
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • so
    • biber
    • 120 g mocarele
    • 200 g paradajza
    • 400 g barenog pirinča
    • 80 g pesto sosa
    • redukovani balzamiko