Toggle Navigation

 

Pita orhideja

Nakon godinu dana provedenih u komorama sir proverava specijalna komisija, Consorzio Parmigiano Reggiano.

Plativoo
Priprema

Sir izmrviti, dodati parmezan, kiselu pavlaku i jogurt i promešati.

Barenu testeninu staviti u činiju, pomešati sa smesom i staviti u tepsiju.

Umutiti jaja sa mlekom, preliti preko testenine i odozgo posuti rendanim trapistom.

Pitu staviti u rernu zagrejanu na 200*C i peći oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 890 kcal

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 22 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 105 mg

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 49 %

Natrijum - 216 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 445 kcal

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 14.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 52.5 mg

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %

Natrijum - 108 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

10

Vreme pripreme

30 min.

Sastojci

    • 400 g barene testenine
    • 200 ml jogurta
    • 100 g kisele pavlake
    • 40 g parmezana
    • 200 ml mleka
    • 4 jaja
    • 100 g trapista
    • 200 g mladog sira