Toggle Navigation

 

Punjeni grilovani patlidžan sa sosom od paradajza

Simfonija povrća i sira.

Plativoo
Priprema

Patlidžan iseći po dužini na šnite i izgrilovati na maslinovom ulju.

U činiji izmešati rikotu i koziji sir. Dodati iseckane kapare i masline, rendanu koru od limuna i usitnjen čen belog luka. Sastojke promešati i smesom filovati grilovane patlidžane, pa uviti u rolnicu.

Na malo ulja staviti beli luk i ruzmarin, propržiti, a zatim uliti sok od paradajza.

Servirati patlidžane na tanjir i preliti sosom od paradajza.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 290 g

Energetska vrednost porcije - 330 kcal

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 14 %

Masti - 26 g

Masti (%) - 67 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 14 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Natrijum - 1043 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 145 g

Energetska vrednost porcije - 165 kcal

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 33.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 7 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %

Natrijum - 521.5 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g patlidžana
    • 150 rikota sira
    • 200 g kozjeg sira
    • 100 g kapara
    • 1 limun
    • 100 g crnih maslina
    • 2 čena belog luka
    • biber
    • so,
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • bosiljak
    • 200 ml soka od paradajza