Toggle Navigation

 

Ravioli, brokoli i sirevi

Ovo blagotvorno zeleno povrće sadrži brojne antioksidante i lekovite supstance koji uništavaju slobodne radikale, zbog čega je veoma efikasno u prevenciji malignih oboljenja.

Plativoo
Priprema

U ključaloj vodi skuvati raviole i kad isplivaju na površinu dodati i cvetiće brokolija.

Kuvati dva minuta, a zatim izvaditi i procediti.

Zagrejati pavlaku za kuvanje, dodati usitnjenu gorgonzolu i kuvati sos dok se sir ne rastopi.

Servirati raviole i brokoli u tanjir, preliti sosom od gorgonzole, posuti parmezanom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 390 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 25 g

Masti (%) - 47 %

Zasićene masti - 18 g

Holesterol - 55 mg

Ugljeni hidrati - 42 g

Ugljeni hidrati (%) - 35 %

Natrijum - 1027 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 195 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Belančevine - 10.5 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 12.5 g

Masti (%) - 23.5 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 27.5 mg

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %

Natrijum - 513.5 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g raviola
    • 400 g brokolija
    • 100 g gorgonzole
    • 50 g parmezana
    • 400 ml pavlake za kuvanje