Toggle Navigation

 

Ravioli na šumarski način

Ravioli su najpoznatije italijansko punjeno testo, pravougaonog, okruglog ili trouglastog oblika. Prave se od testa za rezance i pune različitim nadevima: od mesa, povrća, sira ili ribe

Priprema

Raviole skuvati u slanoj kipućoj vodi i ocediti. Za to vreme izdinstati sitno isečen crni luk, pa mu dodati na polovine isečene zelene masline i na krupno isečene pečurke. Dinstati 3-4 minuta, začiniti, dodati napola isečen čeri paradajz, promešati i naliti pavlakom. U gotov sos dodati kuvane i oceđene raviole, promešati i servirati u dublje tanjire.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 370 g

Energetska vrednost porcije - 450 kcal

Natrijum - 860 mg

Masti - 18 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 53 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 57 g

Ugljeni hidrati (%) - 50 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 185 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Natrijum - 430 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 26.5 mg

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Ugljeni hidrati - 28.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g raviola
    • 400 g bukovače
    • 1 glavica crnog luka
    • bosiljak
    • 200 g čeri paradajza
    • 50 g zelenih maslina
    • so
    • 200 m biljne pavlake
Ključne reči:
vecera ravioli bukovace masline