Toggle Navigation

 

Rolnice krastavca sa mirođijom

Krastavac sadrži prehrambena vlakna, vitamin C, a od minerala silicijum, kalijum i magnezijum, pa se preporučuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom.

Priprema

Naseckati mirođiju i kapar pa umešati u sir. Zatim dodati susam i biber pa dobro promešati.

Krastavac iseći pilerom pa u krastavac urolovati sir sa mirođijom.

Papriku i sušeni paradajz sitno naseckati, preliti limunovim sokom i uljem promešati pa preliti preko serviranih rolnica.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 105 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 1 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Natrijum - 281 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 52.5 g

Energetska vrednost porcije - 70 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0.5 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Natrijum - 140.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g krastavaca
    • 150 g sitnog sira
    • 30 g kapara
    • mirođija
    • biber
    • 20 g susama
    • 1 paprike (žute)
    • 100 g sušenog paradajza
    • sok od jednog limuna
    • 1 kašika maslinovog ulja