Toggle Navigation

 

Tost salata sa belim mesom

Pravilna ishrana podrazumeva i unos dovoljnih količina vlakana i vode u toku dana. U krastavcu se nalaze oba sastojka, kao i vitamin C, kalijum i magnezijum

Priprema

Krastavac očistiti i iseći na kolutove, a paradajz na kriške. Sitno iseckati crni i beli luk, peršun i nanu. Na malo ulja peći pileće belo meso isečeno na štapiće ili rezance dok ne porumeni. Sve sastojke pomešati, posoliti, dodati preostalo ulje i prepečen hleb iseckan na kockice.

Krastavac se najbolje čuva u frižideru. Ukoliko vam preostane posle obroka, umotajte ga u plastičnu foliju ili ga stavite u plastičnu, dobro zatvorenu posudu kako se ne bi isušio.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 540 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Natrijum - 1500 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 35 mg

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 21 %

Ugljeni hidrati - 55 g

Ugljeni hidrati (%) - 49 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 270 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Natrijum - 750 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 17.5 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 10.5 %

Ugljeni hidrati - 27.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 8 kriški prepečenog tosta
    • 300 g pilećeg belog mesa
    • 3 krastavca
    • 5 paradajza
    • 2 veze peršunovog lista
    • 3 cena belog luka
    • 2 glavice crnog luka
    • 3 kašike ulja
    • list nane