Toggle Navigation

 

Vitaminska salata sa tofu sirom

Hranljiv obrok sa idealno izbalansiranim hranljivim sastojcima. Zbog odsustva namirnica životinjskog porekla može biti namenjen vegetarijancima, onima koji poste, dijabetičarima ili osobama sa povišenim masnoćama u krvi

Priprema

Šargarepu izrendati, a paradajz, krastavac i mladi luk sitno iseći i izmešati u činiji.

Ostale sastojke staviti u blender i usitniti da se dobije dressing kojim se prelije povrće.

Služiti uz integralni hleb i sok od paradajza.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 600 g

Energetska vrednost porcije - 455 kcal

Natrijum - 1300 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 2 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 65 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Vlakna - 14 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 300 g

Energetska vrednost porcije - 227.5 kcal

Natrijum - 650 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 8.5 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 32.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 7 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g šargarepe
    • 300 g paradajza
    • 300 g krastavca
    • 1 veza mladog luka
    • 200 g tofu sira
    • svež vlašac
    • 20 ml vinskog sirćeta
    • peršun
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 2 cena belog luka
    • 50 g maslina
    • so
    • 400 g integralnog hleba
    • susam
    • 800 ml soka od paradajza - napitak