Toggle Navigation

 

Rolovana piletina na krompiru i čeriju

Sasvim neodoljivo!

Priprema

Piletinu rastanjiti tučkom, posoliti, pobiberiti, posuti rendanim dimljenim sirom i svežim bosiljkom i uviti u rolnice.

Svaku rolnicu uviti u listiće slanine i staviti u tepsiju premazanu uljem.

U tepsiju dodati mladi krompir i čeri paradajz i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko pola sata.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 300 g

Energetska vrednost porcije - 435 kcal

Belančevine - 39 g

Belančevine (%) - 36 %

Masti - 25 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 109 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Natrijum - 1368 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 217.5 kcal

Belančevine - 19.5 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 12.5 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 54.5 mg

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 5.5 %

Natrijum - 684 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g pilećeg belog mesa
    • bosiljak
    • 80 g dimljenog sira
    • 150 g slanine u listićima
    • 350 g mladog krompira
    • 200 g čeri paradajza
    • 1 kašika ulja
    • so,
    • biber