Toggle Navigation

 

Rolovane tikvice sa semenkama bundeve

Semenke bundeve sadrže vitamin K, cink, kalijum, kalcijum, gvožđe, magnezijum i odlično su rešenje za nesanicu.

Plativoo
Priprema

Ispeći tikvice i ostaviti da se malo ohlade.

Od rikote, sušenog paradajza i dela semenki bundeve napraviti nadev.

Preko tikvica staviti list pršute, premazati nadevom, urolovati i servirati na tanjir.

U činiji pomešati puter od bundeve, kiselu pavlaku i semenke bundeve, preliti preko rolovanih tikvica i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 420 kcal

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 23 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 39 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 44 mg

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Natrijum - 737 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 19.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 22 mg

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Natrijum - 368.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g tikvica
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • so,
    • 60 g pršute
    • 250 g rikota sira
    • 60 g parmezana
    • 50 g sušenog paradajza
    • 50 g semenki bundeve
    • 200 g kisele pavlake
    • 30 g putera od bundeve
Ključne reči:
tikvice semenke bundeve