Toggle Navigation

 

Salata od pasulja, tunjevine i kukuruza

Kukuruz je bogat skrobom, pa je važan izvor energije. Sadrži jednostavne šećere: saharozu, glukozu i fruktozu, ali i vlaknastu strukturu koja je neophodna za detoksikaciju i apsorpciju nepoželjnih hemijskih materija.

Priprema

U činiju staviti pasulj, tunjevinu, kukuruz i masline, pobiberiti i promešati.

Pomešati kiselu pavlaku i majonez, staviti u salatu i promešati.

Salatu od pasulja, tunjevine i kukuruza servirati hladnu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 310 kcal

Belančevine - 31 g

Belančevine (%) - 15 %

Masti - 60 g

Masti (%) - 68 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 81 mg

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Natrijum - 1042 mg

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 155 kcal

Belančevine - 15.5 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Masti - 30 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 40.5 mg

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %

Natrijum - 521 mg

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g kuvanog crvenog pasulja
    • 300 g tunjevine
    • 300 g kuvanog kukuruza šećerca
    • 100 g zelenih maslina bez koštica
    • 200 g kisele pavlake
    • 200 g majoneza
    • 1 kašičica mlevenog bibera