Toggle Navigation

 

Salata od tikvica i kisele pavlake

Tikvice su zdrave, lake za pripremu i mogu se kombinovati na mnogo načina.

Priprema

Tikvice iseći na kockice i staviti na zagrejanom maslinovo ulje, posoliti, pobiberiti i dodati sitno iseckanu mirođiju.

Tikvice malo ohladiti, dodati kiselu pavlaku, promešati i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 44 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 4 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Natrijum - 273 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 85 g

Energetska vrednost porcije - 45 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 2 mg

Ugljeni hidrati - 5.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Natrijum - 136.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 700 g tikvica
    • mirođija
    • so,
    • biber
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 250 g kisele pavlake
Ključne reči:
tikvice pavlaka mirođija