Toggle Navigation

 

Šarene rolnice

Blitva, kao i ostalo tamno zeleno lisnato povrće, ima malu energetsku vrednost (u 100 g jestivog dela biljke ima oko 14 kcal), ali visoki sadržaj vitamina C, karotina i obilje mineralnih soli.

Priprema

Sitan sir staviti u činiju, začiniti dodatkom za jelo i peršunom, promešati i pripremiti namaz.

Premazati list praške šunke namazom, staviti pečenu papriku i list barene blitve i urolovati.

Rolnicu preseći na pola i servirati na tanjir.

Poslužiti šarene rolnice kao hladno predjelo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Natrijum - 749 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 24 mg

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 60 %

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 75 g

Energetska vrednost porcije - 45 kcal

Natrijum - 374.5 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 9 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 12 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 2.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g praške šunke
    • 150 g pečene paprike
    • 150 g sitnog sira od obranog mleka
    • dodatak jelu
    • peršunov list
    • 100 g barene blitve