Toggle Navigation

 

Šareni zalogaji

Čeri paradajz se često koristi za dekorisanje jela ali je takođe veoma ukusan. Ovo povrće, veličine ping-pong loptice, ili čak i manje, može biti i u različitim bojama – od žute, preko narandžaste do raznih nijansi crvene. Zbog velike potražnje, na tržištu se stalno proizvode novi hibridi.

Priprema

Francuski hleb iseći na tanke kriške. Jednu polovinu premazati pavlakom, a drugu kečapom i na njih ređati narezane suhomesnate proizvode. Dodati trapist, kisele krastavce i po želji isečenu papriku i čeri paradajz. Sendviče poslužiti sa sokom od pomorandže.
Preporučeni dnevni unos natrijuma je oko 2300 miligrama. Nakon ovog obroka ostatak dana budite pažljivi sa unosom soli.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 465 g

Energetska vrednost porcije - 565 kcal

Natrijum - 1700 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 51 mg

Belančevine - 30 g

Belančevine (%) - 22 %

Ugljeni hidrati - 85 g

Ugljeni hidrati (%) - 61 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 232.5 g

Energetska vrednost porcije - 282.5 kcal

Natrijum - 850 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 8.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 25.5 mg

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 42.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g francuskog hleba
    • 50 g kisele pavlake
    • 50 g kečapa
    • 300 g suhomesnatih proizvoda (pečenica, kulen, čajna, dimljeni vrat)
    • 100 g trapista
    • 50 g kiselih krastavaca
    • 50 g crvene sveže paprike
    • 50 g čeri paradajza